Colegiul Național „Iulia Hasdeu” a încheiat prima întâlnire internațională a proiecului ERASMUS+ “Radio, adolescentes y noticias. Un proyecto para la educación inclusiva en Europa”A urmat festivitatea oficiala de închidere a proiectului, de la care nu au lipsit înmânarea diplomelor, muzica și dansul asigurate de domnul Daniel PEANCI și o gustare pregatită special pentru aceasta seară de chef Sorin BONTEA, parinți ai elevilor noștri. In discursul final, doamnele directoare Carmen Elena ALMĂȘAN și Maria Magdalena CAPOTĂ au mulţumit echipei de proiect, elevilor, părinţilor şi tuturor participanţilor din cele patru ţări implicate în proiect.

Evenimentul a stârnit interesul mass-media, astfel încât luni jurnalistele Alexandra SPÂNU şi Alexandra GEORGESCU de la Naţional TV au realizat un interviu cu domnii profesori Gabriela Arsene şi Luis Alburquerque şi cu elevele Teodora Sterpu, Alexandra Croitoru şi Cristina Roşu. Pe parcursul saptămânii s-au mai luat interviuri domnului profesor Luis Alburquerque şi elevei Cristina Roşu, de Valeriu RADULIAN, de la Radio România Internaţional şi doamnei profesoare Gabriela Arsene şi elevei Alexandra Croitoru, de Bogdan ISOPESCU-POP de la Radio România Actualități.

O săptămână memorabilă, intensă, frumoasă. O experiență valoroasă din punct de vedere al achizitiilor, dar și al legăturilor de prietenie create – totul pentru a permite elevilor să înfrunte provocările Europei secolului XXI.